Villa Lento / 100A associates

0

Villa Lento / 100A associates

© Jae-yoon Kim© Jae-yoon Kim© Jae-yoon Kim© Jae-yoon Kim+ 21


  • Zoned Area of ​​this architecture project Zoned:
    313 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2020


  • Photographs Photographs: Jae-yoon Kim

  • Manufacturers Marks with products used in this architecture project

    Manufacturers: A-blood, And more, Korea Brick, sun wood, Terracoat Sahara, View, samhwa


  • Main architects:

    Kwang-il An, Sol-ha Park

© Jae-yoon Kim
© Jae-yoon Kim

Text description provided by the architects. In the suburbs of Seoul, we finally meet the end of a deep and quiet village while climbing a long mountain path, which filters complicated and distracting things into our minds. It is the place where one forgets the rhythm of hectic and tiring city life. We have built ‘Villa Lento’ there, the lyrical place where people who truly glorify art and nature can rediscover a slow and peaceful flow of time.

© Jae-yoon Kim
© Jae-yoon Kim

Our client living in Seoul wanted a resort space where he could share it with his people as well as a space where he could enjoy nature and recreation in the suburbs of Seoul. Therefore, they bought a house about 20 years old, located at the top of the mountain, backing onto the forest and offering a fantastic wide view. By considering how to approach the location, the shape of the existing building, and a taste of the client, we first imagined a small mansion where one could be somewhere in a quiet European village. Then we changed the very complex shape to a simple house, added textures and colors with a depth of time, and wanted it to reflect the colors of nature.

© Jae-yoon Kim
© Jae-yoon Kim
Ground floor Plan
Ground floor Plan
© Jae-yoon Kim
© Jae-yoon Kim

We have divided the house into two parts: the floor where you enjoy leisure time with your family; and another floor to rest personally. The 1st floor is the recreation area where the guest can share food, communicate, listen to music and enjoy bathing and sauna with their loved ones. We designed it as a low and simple shape, not to restrict the beauty of nature coming through the windows, and also tried to reflect its taste by adding unique points.

© Jae-yoon Kim
© Jae-yoon Kim

In particular, in the case of the client’s music room with a hobby collecting vintage speakers and LPs (the place was previously a living room), we kept the rustic but unique ceiling and used redwood to let them enjoy music with a delicate touch. sonorous, in a rough and clumsy mood. The 2nd floor is a sleeping area and has four bedrooms and two bathrooms with jacuzzi and Finnish sauna, centered on the hallway. We placed the window and the small independent veranda for each room and allowed him to relax and rest without interruption enjoying nature.

© Jae-yoon Kim
© Jae-yoon Kim
Plan - 1st floor
Plan – 1st floor
© Jae-yoon Kim
© Jae-yoon Kim

The client observed and recorded the design process and asked about it like a child. We couldn’t help but reflect on our loud, rambunctious selves as we faced their glare in curious eyes. We want the place to be the space to bring back a stream of peaceful time, not the private space just for leisure or rest, and remain the name ‘Villa Lento’ for the house.

© Jae-yoon Kim
© Jae-yoon Kim

Share.

Comments are closed.